AIME
 
AIMEAIME
AIME

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI PARTNEREINK

AIME

A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

hozzászólás

Üzenetek száma: 139 Oldalak száma: 14
1 2 3 4 5 6  |  Következő >  |  Utolsó >>

rebeka

2016.06.16

Válasz az üzenetre

üdvözlöm,. mütöték a térdemet patelloformális rendellenesség miat, 2015,10.02 retinaculum bemetszést végeztek, kb 3 hónapja újra fáj a térdem, a csípőm, és a bokám is, procerösitöt szedem, ön szerint lehetséges hogy újra kell műteni?

Válasz: Kedves Rebeka!
Látatlanban nehéz bármit is mondani, de elképzelhető, hogy a műtétet követően megváltozott a járása, és ez járhat az említett panaszokkal. Meg kéne vizsgálni, esetleg kontroll UH vizsgálatot végezni.
Jobbulást

Olívia

2016.06.12

Válasz az üzenetre

Üdvözlöm! Kiskorom óta hátfájással küzdök, nemrég ortopedusnál is kivizsgáltattam magam, és enyhe gerincferdülést állapítottak meg, s nem szimmetrikus a jobbra dölés és fordulás nehezebben megy. Szinte már mindig fáj a hátam és el kell, hogy feküdjek. De sajnos elkezdődött már reggelente is fájni, és észrevettem, hogy az ágyam sem túl jó.
Esetleg tudna ajánlani gyógymatracot erre a problemára?
Köszönöm!

Válasz: Kedves Otilia!
A gerincferdülés, pláne ha nem kifejezett, önnmagában nem fájdalmas. Az izomegyensúlyzavar sokkal inkább. A megfelelő pihenést valószínüleg a közepesen kemény memostar matrac hozná meg, de rendbe kéne hoznia az izomegyensúlyát, mozgással, személyre szabott tornával, és akkor a matrac valódi pihenést hozhatna.

Milán Istvánné

2016.02.05

Válasz az üzenetre

Férjem 62 kg-ról lefogyott 46 kg-ra. Csak csont és bőr. Szeretnék neki valamilyen süppedős matracot vásárolni, hogy kényelmesen aludhasson.
Kérem szíves válaszát, hogy mit javasolna.
Köszönettel: milanistvanne@gmail.com

Edit

2015.12.27

Válasz az üzenetre

Tisztelt Klemencsiscs úr! Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint jó lehet-e nekünk két ötvenesnek a férjemmel 1 db. 160 centi széles, vagy 2 db. 80 centi széles keményebbik Elastimed matrac, ha nekem sacroileitisem és (még semmi panaszt nem okozó) nagyon kezdődő Bechterew-kórom van, a férjemnek meg a mostani félkemény matracunkon folyton fáj a dereka. Köszönettel és üdvözlettel. UI. Amennyiben ismeri az említett matracot, az is érdekelne, hogy milyen magas, meg hogy létezik-e 200 cm helyett 190 cm hosszban?

Ildikó

2015.06.26

Válasz az üzenetre

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretné megkérdezni, hogy egy 100% süket és 100% látássérült, lehet-e a Ptk:1 § és Ptk 2:8 § szakaszai alapján jog és cselekvőképes? Hallókészüléket nem kaphat mert hallóidegi sérülése van a látását pedig retina leszakadás következtében vesztette el.
Köszönettel.

Kiss Manna

2015.05.11

Válasz az üzenetre

Tisztelt Doktor Úr!
Párom 5 hónapja kerekesszékbe kényszerült, járni nem tud, ideje nagy részét ágyban tölti. Kb. 70 kg és a keresztcsontja tájékán már van egy pici seb, ami feltételezem, hogy a nyomás miatt van. Milyen matracot ill. ágyrácsot javasolna? A motoros ágyrács valamilyen memory foam kombinációs matraccal segíthet-e?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Kiss Manna

Válasz: Kedves Manna!
Ha a felfekvés kezdete a seb, akkor a memoriahabos matrac nem elég segítség! Erre kifejlesztett un.decubitus matrac, vagy ezek valamilyen kombinációja jöhet szóba. Azt javaslom, vegye fel az üzletben Kökény Gábor Úrral a kapcsolatot, biztos vagyok benne, hogy talál valamilyen megoldást.

csipőfájd

2015.02.22

Válasz az üzenetre

Tisztel Doktor Úr!Segítségét szeretném kérni. Külföldön élek és öregek otthonában dolgozom.
Már hosszabb ideje van hát- és derekfájásom. Kb 2-3 hónapja ez a fájdalom erősebb a fenék mindkét oldalán. Először csak estére fájt, a fájdalom néha a combjaimba sugárzott. Most kb 1 hónapja állandóan érzem a merevséget, feszülést.Hajnalban többször felébreszt és nem találom a megfelelő poziciót. MRI n voltam: Oedema antero inferiorly te sacroiliac joint in the sacral aspect of the left side and sacral and iliac aspect of the right.Linear sclerosis through the ilium on the right at the centre of this oedema indicating likely insufficieny fracture. There is no evidence of sacral fracture. There is no evidence of erosion. Hips is fine.
A háziorvos ortopédushoz küldött, de itt Írországban kb 1 évet kell várni, Vimovo tabl.-át írt fel.
A fizió terapián minden nap 1 óra sétát és a fitt labdán hát erősitő gyakorlatot javasoltak. De néha a séta után v egy 12 órás műszak v takarítás után fájdalmam erősödik a farokcsontom két oldalán és az egész farizmomban és úgy ézem azegész görcsben áll. Krémeket( melegítő, hütő) használok.
Jelenleg Cataflámot szedek.
Tanácsát szeretném kérni, hogy mit javasol. Az aktivitás vagy a pihenés jó erre?

Válasz: Kedves Csipőfájd!
Annak alapján amit leírt és ami a leletben szerepel, panaszainak hátterében az ágyéki gerinc túlterheléséből fakadó izomgörcsök állnak.
Ebben az esetben a személyre szabott lazító-nyújtó torna hozhat kedvező változást, amit minden nap ajánlott a munka végén elvégezni. Ez nem kell, hogy 5 percnél több legyen, de mielőtt lefekszik el kel végezni.
Javaslom keressen egy profi, sportolókkal is foglalkozó gyógytornászt.
Jó pihenést

csiribiri

2015.01.31

Válasz az üzenetre

Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 16éves nagyfiam. Kétirányú gerincferdülést és rejtett gerinchasadékot diagnosztizáltak nála. Az anyagi helyzetünk sajnos nem a legrózsásabb, de szeretném a lehetőségeinkhez mérten a legjobb matracot megvásárolni neki. Valószínű, hogy a keretünk csak egy használt matracra fogja futni. Érdeklődnék, hogy milyen matracot ajánl a számára? Rugós, szivacs, kemény, puha, közepes?

Válasz: Kedves Csiribiri!
Nehéz kérdést tett fel, mert látatlanban nem tudom, hogy mi okozza a gyerek gerincferdülését.
Az esetek jó részében izomegyensúly zavar áll, amit speciális személyre szabott tornával lehet kiegyensúlyozni.
A matracválasztás azért is kényes kérdés, mert ez esetben az izom egy része tónusos, fáradt, míg a másik része túl laza.
A kérdésére mégi s válaszolva, memóriahabos közepesen kemény matracot gondolom a legpihentetőbbnek.
Jó pihenést

Szabó Erik

2015.01.27

Válasz az üzenetre

Kedves Doktor Úr!

Kérem segítsen nekem, Ön bizonyára érti azt az élettani hatást, melyet a "Shenergy negatív ion terápiás" -ként hirdetett anyag fejt ki használóira.
Érthetném én is?

Válasz: Kedves Erik!
A leírás és a gyártó tájékoztatása szerint az anyagban illetve annak szövésében van az ujdonság. Hasonlóan a népi gyógyászatban az ágy alá helyezett állatbőrök árnyékoló hatáshoz, ez is blokkolja bizonyos mértékben a különböző vízerek és földsugárzás hatását. saját szubjektív tapasztalatom, hogy ezen fekve, egy semleges terület alakul ki az ágyon ami önmagában is pihentető!
Jó pihenést

Nagy Kálmánné

2014.12.17

Válasz az üzenetre

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném a segítségét kérni abban, hogy 6 éves kortól milyen ismérvei vannak a jó, egészséget nem károsító matracnak.

Tisztelettel
Nagyné

Válasz: Kedves Nagyné!
Az ideális matrac függ a gyerek alkatától, izomzatától, habitusától / mennyire mozgékony éjszaka /, de általánosságban elmondható, hogy jól alátámasztó / memoriahabos / de rugalmas matracon pihennek legjobban a gyerekek.
Jó pihenést

1 2 3 4 5 6  |  Következő >  |  Utolsó >>

AIME

FORGALMAZOTT MÁRKÁK

 
 
AIME