AIME
 
AIME - gyógymatrac szakértőAIME
Kiemelt egészségpénztári matrac szolgáltató

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI PARTNEREINK

AIME
Outlast matrac

Az Outlast matrachuzat az amerikai NASA kutatásainak egyik új eredménye.
A modern űrruhák fejlesztése során kellett olyan különleges anyagot találni, amely a hő tárolására, majd annak visszaadására is alkalmas.

Mielőtt az űrhajósok kilépnek a világűrbe, beöltöznek. Az űrhajó belsejében - normál hőmérsékleten - a vastag űrruhában melegük lenne, de az űrruhát kibélelő Outlast anyagában lévő milliónyi hőkapszula az emberitest által keltett hőt eltárolja, a kapszulák egyenként szépen átmelegszenek. Eközben viszont elvonják az emberi hőt, az űrhajósok ezért nem izzadnak meg és Ìgy nem is lesz melegük. Kilépve a világűrbe a felmelegedett hőkapszulák - mind milliónyi apró hőtároló egység -az eltárolt hőt visszasugározzák, azaz melegítenek. Az űrhajósokat korábbi saját melegük melegíti meg.

Ez a különleges „TERMO-KONTROLL” hatás az alváskultúrában azért jelentős, mert hasonlóképpen előbb a melegünket sugározzuk ki. Az Outlast matrachuzat mikrokapszulái felveszik a melegünket, ezzel hűsítenek, ezért nem takarózunk ki megizzadva az alvásunk első fázisában. Később az alvás nyugodtabb fázisában, a mélyalvás időszakában – amikor a szív pihenése miatt a vérnyomás csökken és maga a vérkeringés is lelassul – a gyengébb keringés miatt elkezdıdik a lehülésünk. Ennek ellenére sem fogunk fázni, mert a hőkapszulák az eddig eltárolt melegünket visszasugározzák ránk.

Az Outlast elve: „Sem túl meleg, sem túl hideg”

A matrac alapanyaga is a NASA kutatások eredménye. Az egyik oldal a már jól ismert és divatossá vált MEMORY-FOAM, a másik pedig az ortopédmatracok jól bevált hideghab anyaga az ELIOCELL. A két egymástól eltérő keménységű anyagban kialakuló nyomás- elosztási mechanizmus kiváló ortopéd hatást eredményez. Tovább emeli matracunk értékét, hogy a két különböző oldal miatt olyan, mintha két különböző matrac lenne.

„Választhat kényelme szerint”

Outlast matrachuzat Outlast matrachucat
AIME

FORGALMAZOTT MÁRKÁK

 
 
AIME